Information från valberedningen

Var med och förvalta din förening - gå med i styrelsen!

Hej medlemmar,

 

Då var det dags för årsstämma igen.

 

Vi i valberedningen vill gärna ha in anmälningar från de som kan tänkas vara intresserade utav att ingå i styrelsen.

Vi kan starkt rekommendera att söka då det är ett lärorikt och ansvarsfullt arbete men samtidigt väldigt givande där man lättare får en bra förståelse över hur en bostadsrättsförening fungerar.

 

I styrelsearbetet för bostadsrättsföreningen finns det olika uppgifter att utföra och nedan kommer kortfattad information om vad de olika uppdragen i styrelsen innebär:

 

-        Ordförande, leder och sammankallar styrelsens möten.

-        Kassör, ansvarig för att hålla koll på föreningens ekonomi.

-        Sekreterare, för protokoll på möten, uppdatera hemsidan och kommunikation via mejl till våra medlemmar, sätta upp information i trappuppgångar mm.

-        En ansvarig för att ta hand om överlåtelser och andrahandsuthyrning. Behöver ha kontakt med de medlemmar som vill hyra ut sin lägenhet, se till att de har giltiga skäl och meddela Botema att så kommer att ske. Vid överlåtelse av lägenhet är det kontakt med mäklare mm.

-        En som har kontakt med de som sköter vårt underhåll. I dagsläget är det Upplands fastighetsservice. Man måste vara snabbt på plats för att se vad som är fel och anmäla det och sedan få det åtgärdat till en rimlig kostnad.

 

I styrelsen använder man sig av Googles tjänster så som mejl och google drive för att hantera inkommande mail från medlemmarna men även kontakt med företag som föreningen köper tjänster utav som t ex snöröjning, ekonomisk förvaltning etc.

Har man erfarenhet av att hantera googles tjänster och kan hantera inkommande mejl och fördela dom till övriga styrelsen är en fördel.

 

Uppdraget i styrelsen är arvoderat och arvodet bestäms på årsstämman.

Är man intresserad av att sitta med i styrelsen hör av dig via mail till:
ivan.krezic@gmail.com

 

Mvh

Valberedningen